A World of Ramblings

Tuesday, November 29, 2011

Muharrem

Bugun Muharrem 4. Gecen entry'nin zaten grammar hatalarinda kahkaha tuttu beni Kutuphanede. Sanki onlari yazan ben degilim.

Muharrem, Hicri takviminin ilk ayidir. Bereket, bolluk zamanidir, Allah on peygamberine cesitli ikramlarda bulunmustur. Bir rivayete gorede, dunya Muharrem ayinda biticektir. Ayni zamanda Muharrem ayi, Matem ayidir, uzuntu ayidir, Kerbela ayidir.

Muharrem acidir, Peygamber varisi, Hz. Imam Husayn'in bizlerin gozumuzdeki nem, kalbimizde hic dinmek bilmeyen acidir. 10 Muharrem'de, Hz. Imam Husayn'in Kerbela'da ailesi ile Yezid I tarafindan sehid edilmislerdir. Bu yuzden ne kadar goz yasi doksekte, ne kadar oruc tutup, sussuz kalsakta geri getirmez Hz.Husayn'i yapilan yanlisligi vede yanlis halifelikten Islam'in bugune gelisini. Ehli-Beyti oldurebilicek kadar acimasiz, vicdaninda Islam sevgisi, peygamber saygisi olmayandir, vede onlardan buyumustur ve oylece taninmistir, tanitilmistir dunyaya, ve bu baskici, yanlisliklariyla emislerdir onlara biad etmeyenleri, tipki Hz. Ali'ye ve Hz. Husayn'a yapildigi gibi.  Hz. Husayn'dan sonrada kendilerini rahata koymus, ezmeye devam etmislerdir.

Hz. Husayn, Hz. Hasan gibi, bizlerin incileridir, peygamber efendimizin kendi kanindan, canindandir. Cigerimiz yanar, her saplanan ok, temiz kanini akitmistir. Bizler icin Hz. Husayn, birer bayraktir, baskiya bas kaldirmadir.

No comments: